Daca intr-un articol anterior am abordat subiectul vanzarii bunurilor prin licitatie publica, acum vom analiza modalitatile de vanzare a acestora prin negociere directa cu banca.

Un bun intra in proprietatea bancii pe baza unor proceduri de adjudecare, fie in cadrul licitatiilor publice organizate de catre executorii judecatoresti, fie prin intelegeri amiabile cu debitorii. El poate fi achizitionat de catre orice persoana fizica sau juridica prin intermediul unor proceduri specifice de vanzare-cumparare.

Astfel, spre deosebire de alte cazuri, cumparatorul nu este nevoit sa participe la licitatii publice organizate de catre executorii judecatoresti, ci poate intra in posesia bunului prin negociere directa cu banca, pe baza unei oferte. Modalitatea de achizitie poate fi atat prin plata cash, cat si prin credit sau leasing.

Care sunt avantajele achizitionarii bunurilor aflate in proprietatea bancii?

In primul rand, bunurile imobile detinute de o anumita banca sunt, in cele mai multe dintre cazuri, nelocuite sau neocupate. Mai mult decat atat, vizionarea lor este posibila inainte de achizitionare, cu ajutorul reprezentantilor bancii.

In al doilea rand, acest tip de bunuri nu sunt conditionate de sarcini, ipoteci, gajuri sau sechestre, ele neintervenind in cumpararea lor.

Cum se realizeaza vanzarea?

Bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea bancii pot fi vandute atat in bloc, cat si individual, prin ofertare si negociere directa cu institutiile bancare sau nebancare care se afla in posesia acestora. Ele pot fi scoase la vanzare prin doua metode:

  1. In mod direct, printr-un anunt afisat pe site-ul propriu al bancii, comunicarea realizandu-se cu departamentul de vanzari al acesteia sau printr-un anunt pe site-ul BunuriExecutate.ro, comunicarea fiind indreptata spre echipa Bunuri Executate. In cel din urma caz, persoana interesata de achizitionarea bunului beneficiaza de consultanta gratuita pe tot parcursul procesului de ofertare si negociere, pana la definitivarea tranzactiei.
  2. In mod indirect, prin parteneri cum ar fi agentii imobiliare, brokeri bancari sau site-uri de profil.

Orice persoana (fizica sau juridica) care indeplineste conditiile necesare poate participa in procesul de vanzare. Acesta din urma se realizeaza chiar in cazul in care exista doar o singura persoana care ofera o suma acceptata de catre banca.

In conformitate cu cele mentionate anterior, potentialul cumparator poate negocia direct cu banca sau poate apela la ajutorul echipei de specialisti Bunuri Executate.